Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Pri 67-letniku eden večjih zasegov prepovedanih drog

Konoplja, marihuana PP Trbovlje
67-letni moški iz Nove Gorice konopljo gojil na domačem vrtu. Policisti so mu zasegli 40 kilogramov posušene konoplje.

Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so zaključili preiskavo 67-letnega moškega iz okolice Nove Gorice, ki je na svojem domu hranil veliko količino prepovedane droge. Pri hišni preiskavi so mu zasegli več kot 40 kilogramov posušene konoplje, manjšo količino hašiša in konopljino olje.

Osumljeni moški je konopljo gojil na lastnem vrtu v okolici hiše, ki je bil z ograjo zaščiten pred pogledi in divjadjo, je na današnji novinarski konferenci razkril vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica Marino Pangos. Kriminalisti so tu našli ostanke stebel in pripomočke za gojenje konoplje.

Posušeno konopljo je osumljeni skrival v stanovanjski hiši ter na več lokacijah v okolici hiše.

Po trenutnih cenah na črnem trgu bi osumljeni 67-letnik s prodajo zasežene droge zasluži najmanj 120.000 evrov, s prodajo na drobno pa po Pangosovih besedah vsaj še trikrat več.

Kriminalisti so v okviru hišne preiskave našli tudi večjo količino denarja. Ker je osumljenec brez dohodkov, kriminalisti sumijo, da je denar pridobil s kaznivimi dejanji, povezanimi s preprodajo droge.

Kriminalisti so osumljenega moškega s kazensko ovadbo predali dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki pa zanj ni odredil pripora. Pangos je povedal še, da so omenjenega moškega že obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj.

Novogoriški kriminalisti letno obravnavajo med 100 in 150 kaznivih dejanj s področja pridelave in preprodaje drog ter okrog 250 do 300 manjših prekrškov zaradi posedovanja drog. Novogoriško območje velja za eno bolj obremenjenih s tovrstnimi kaznivimi dejanji, saj se slovenskim uporabnikom prepovedanih drog pridružujejo še italijanski. Droge so namreč v Italiji bistveno dražje kot v Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Milan Novak 18:30 05.november 2015.

    Verjetno ima gospod slabo penzijo !!