Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Pri 75-letniku zasegli pištolo

Žurnal24 main
V okolici Krškega so policisti pri 75-letniku zaradi groženj zasegli pištolo. Sevniški policisti so pridržali 50-letnika, ki je doma razbijal in ženi grozil z ubojem.

V okolici Krškega so v torek zasegli pištolo znamke Crvena zastava (model M70, kalibra 7,65 mm) in 33 nabojev. Hišno preiskavo so zaradi izrečenih groženj drugi osebi oziroma suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti policisti opravili pri 75-letniku. Moški je sicer imel dovoljenje, a kljub temu bodo policisti orožje poslali na upravno enoto in predlagali, da se mu odvzame.

Mejni prehodi:
Na Obrežju so dvema državljanoma Bolgarije zasegli ponarejeno vozniško dovoljenje, pri državljanu Nemčije pa električno teleskopsko palico in gumijevko.

Moški razbijal in grozil ženi
Sevniški policisti so na isti dan zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v okolici Zavratca. Tam so zalotili 50-letnika, ki je doma razbijal in ženi grozil z ubojem. S kršitvijo je nadaljeval kljub policijski navzočnosti. Ker se ni pomiril in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so ga pridržali.

Napisali mu bodo plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru, nadaljevali pa tudi z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. Po zaključenem pridržanju so mu v skladu z zakonom o policiji izrekli še prepoved približevanja ženi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.