Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Pri Mostu na Soči iz Idrijce potegnili mrtvega moškega

zimska melanholija Shutterstock
V ponedeljek zvečer so v reki Idrijci pod železniško postajo na Mostu na Soči našli mrtvega moškega, so danes sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje. Policijo so o dogodku obvestili delavci Slovenskih železnic. Tuja krivda za smrt je izključena.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je policijo nekaj zvečer poklical zaposleni pri železnicah ter jih obvestil, da sta dva njihova dva delavca nekaj po 20. uri ob reki Idrijci slišala klice osebe. Takoj po obvestilu so na kraj odšli tolminski policisti, ki blizu železniške postaje našli parkiran avtomobil, za katerega se je kasneje izkazalo, da je last pokojnika.

Na kraj so kasneje prišli tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Most na Soči in reševalci Gorske reševalne službe Tolmin, ki so pod prepadom ob reki Idrijci blizu železniške postaje Most na Soči našli moškega, ki ni kazal znakov življenja večji del telesa je bil v vodi. Mostarski gasilci in reševalci iz Tolmina so moškega potegnili iz vode.

Na kraj najdbe trupla je prišel tudi zdravnik Zdravstvenega doma Tolmin, ki je potrdil smrt ter odredil sanitarno obdukcijo, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. O najdbi sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec v Novi Gorici. Nadaljnjo preiskavo in ogled so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.
Kasneje je bilo na podlagi dokumentov ugotovljena identiteta mrtvega moškega, poročajo novogoriški policisti. Gre za 64-letnika iz širše okolice Nove Gorice.


Po dosedanjih ugotovitvah je omenjeni moški najverjetneje umrl zaradi podhladitve, tuja krivda pa je izključena. Policija v zvezi z obravnavanim primerom še preverja vse okoliščine glede najdbe mrtvega moškega.