Slovenija > Črna kronika
1601 ogledov

Pri oranju njive našel granato

Granata EPA
Na območju Obreža je domačin pri oranju njive našel neeksplodirano ubojno sredstvo.

Po odkritju neeksplodiranega ubojnega sredstva so mariborski policisti kraj zavarovala do prihoda delavca iz Državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki je ugotovil, da gre v za topovsko granato iz II. svetovne vojne kalibra 81 mm. Granata je bila odpeljana v uničenje.

Če najdete neeksplodirano ubojno sredstvo ali podoben sumljiv predmet, se ga ne dotikajte, ga ne prestavljajte ali razstacvljajte. Kraj, kjer ste predmet našli, zapustite po isti poti, po kateri ste do njega prišli. Pokličite številki 112 ali 113. Vsa neeksplodirana ubojna sredstva, tudi če so stara več kot 50 ali 100 let, so nevarna!
V Sloveniji je sicer še vedno veliko ostankov različnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz prve in druge svetovne vojne. Najpogosteje gre za ročne bombe, topovske izstrelke in minometne mine. Največje verjetnost, da nanje naletite, je na območju severnoprimorske regije, kjer je potekala soška fronta.
*Fotografija je simbolna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.