Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Pri padcu si je zlomila zapestje

Žurnal24 main
V soboto ob 10.45 se je v Legenu pri Slovenj Gradcu zgodila nesreča, v kateri se je huje poškodovala 32-letna padalka iz Vidma pri Ptuju.

Ženska se je skupaj z dvema padalcema, vsi trije so padalci z ustreznimi izpiti in dolgoletnimi izkušnjami ter člani Slovenske reprezentance jadralnega padalstva, pripravljala na Evropsko prvenstvo.

Z jadralnimi padali so se spuščali s Štalekerjevega hriba na Golavabuki in pristajali na Herčevem travniku na Legnu pri Slovenj Gradcu, med katerima je okoli 150 m višinske razlike.

Pri šestem skoku je navedeno jadralno padalko, med pristajanjem na omenjenem travniku okoli 5 metrov na tlemi, zajel močan topel zrak, zato je z višine okoli 4 metrov padla na hrbet na travnato površino.

Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela hudo poškodbo, in sicer zlom zapestja leve roke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.