Slovenija > Črna kronika
98 ogledov

Pri Pagu se je prevrnil čoln s petimi otroki in očetoma

Nesreča pri Pagu
1/3
Dino Stanin/PIXSELL
Umrl je eden izmed dveh očetov petih otrok, ki so bili na čolnu.

V Ljubaškem zalivu na hrvaškem otoku Pagu se je danes nekaj po 13. uri prevrnil čoln, pri tem pa se je utopil 40-letni moški, šest oseb, med njimi pet otrok, pa so rešili, poročajo hrvaški mediji. Po prvih informacijah gre za nemške državljane.

Kot je na svoji spletni strani poročal Jutarnji list, je bilo sedem potnikov na čolnu očitno preveč, zato se je plovilo prevrnilo. Na čolnu sta bila sicer dva očeta, prvi s tremi otroki, drugi pa z dvema.

"Verjetno so zapluli v val, ki jih je prevrnil. Kaj je vzrok za tragičen konec, pa bomo morali še ugotoviti," je povedal predstavnik policije.

Brez dovoljenja in brez rešilnih jopičev

Preiskava nesreče že poteka, prve informacije pa nakazujejo, da je do nesreče prišlo, ko so zaradi močne burje čoln zalivali valovi. 40-letnik naj bi se utopil med reševanjem otrok. Vsi otroci so sicer nepoškodovani, do kopnega pa so jim pomagali naključni kopalci.

Po poročanju nekaterih hrvaških medijev pa naj Nemec, ki je umrl, ne bi imel dovoljenja za vožnjo s čolnom. Prav tako otroci, stari med osem in trinajst let, niso imeli na sebi rešilnih jopičev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.