Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Pri Ptuju strmoglavilo letalo

Strmoglavljeno letalo pri Ptuju Žurnal24 main
V strmoglavljenju letala pri Gorišnici v bližini Ptuja je ena oseba umrla, druga pa je hudo ranjena. Vzrok nesreče bo znan šele po natančnem pregledu razbitin.

Bojan Kitel iz PU Maribor je za Žurnal24 pojasnil, da je letalo vzletelo z bližnjega letališča v Moškanjcih, okoli 16.45 pa nato strmoglavilo v koruzno njivo.

Policisti, reševalci in gasilci, ki so prihiteli na kraj dogodka, so v letalu našli dve osebi, od katerih ena ni več kazala znakov življenja, pojasnjuje Kitel.

Gasilci PGD Ptuj so letalo z dvigalom dvignili in s tehničnim posegom rešili poškodovanega, nato pa so ga reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico. Njegove poškodbe so resne.

Strmoglavljeno letalo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ogled kraja nesreče se nadaljuje, prisotna sta dežurna preiskovalna sodnik in tožilec, tam je tudi preiskovalec letalskih nesreč z ministrstva za promet. Kot dodaja Kitel, bo natančne vzroke nesreče dala šele natančna analiza razbitin.

Zaenkrat se ni javila še nobena priča strmoglavljenja. Po neuradnih informacijah STA naj bi bila sicer v letalu pilot inštruktor in učenec. Ta je tudi umrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.