Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Pri soteskanju trije mrtvi

Soteskanje Shutterstock Fotografija je simbolična.
Na reki Učja pri vasi Žaga blizu Bovca so med soteskanjem umrli trije poljski državljani.

"Po prvih ugotovitvah naj bi do nesreče prišlo pri soteskanju. Udeleženi so bili poljski državljani, dva moška, stara 33 in 37 let, ter 48-letna ženska so izgubili življenje," je potrdil Dean Božnik s PU Nova Gorica.

Spusta po reki se je udeležila skupina sedmih Poljakov, pri čemer je eni od žensk ob reki, ki je zaradi večje količine padavin v zadnjih dneh precej narasla, spodrsnilo, tako da je padla v tolmun in ostala pod vodo. Poljaka iz skupine sta skočila v tolmun, da bi jo rešila, a neuspešno.

Kraj nesreče so si ogledali tudi kriminalisti in preiskovalni sodnik.

Na lastno pest?

Poljaki so se adrenalinskega podviga najverjetneje lotili na lastno pest. "Nobena slovenska agencija ne izvaja nikakršne dejavnosti na tej reki," pojasnjuje Jan Zornik iz agencije Hydromania, ki sicer na drugih lokacijah izvaja rafting in kanjoning.

"Občasno so ob visokem vodostaju tja hodili posamezniki s kajakom, ki veslanje dobro obvladajo," pravi, začuden nad informacijo, da je šlo za nesrečo med soteskanjem. "Reka za raftanje ni primerna, za soteskanje pa še manj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.