Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Pri Zadru napadli turiste

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Napad na srbske turiste pri Zadru; oče se je s sinovoma pogovarjal v ekavščini, značilni za srbski jezik. Že drugi fizični napad na turiste v tem delu Jadrana.

Nov napad na srbske turiste na Hrvaškem; na plaži Podgradina pri Zadru so domačini napadli 40-letnega moškega in njegova dva sinova, stara 14 in 16 let. Razlog za napad naj bi bila njihova govorica; govorili so namreč v ekavščini, kar je zmotilo 47-letnika. Kasneje se je izkazalo, da je opit, saj je imel kar 2,28 promila alkohola v krvi.

Hrvaška je napada na srbske turiste obsodila, hkrati pa izpostavila, da vsi turisti na Hrvaškem, ne glede na to, iz katere države prihajajo, uživajo enako policijsko zaščito.

Sprva je začel verbalno napadati očeta dveh fantov, nato pa ga je začel tudi odrivati. Napadalcu se je pri tem pridružil še 16-letni domačin, ki je začel pretepati srbska vrstnika. Gre sicer za družino srbske nacionalnosti s hrvaškim potnim listom, živijo pa v Nemčiji. Že na mestu incidenta so jim ponudili zdravniško pomoč, napadalca pa danes dopoldne privedli k sodniku za prekrške.

Gre že za drugi fizični napad na tujce v tem delu Jadrana; do prejšnjega je prišlo v Vodicah pri Šibeniku, kjer so napadli srbskega turista, potem ko je opozoril voznika motorja, da vozi v napačno smer.

Obtožen je bil kršenja javnega reda in miru, medtem ko je policija ocenila, da ne gre za "etnično motiviran incident“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.