Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Priča zavedla reševalce

Pogrešane smučarje iščejo v obsežni akciji. Žurnal24 main
Po plazu na avstrijskem smučišču Hinterstoder so se reševalci dokopali do ene preživele. Po prvotnih poročilih je plaz zasul kar 15 ljudi.

Kot je v nedeljo dopoldne sporočila policija, se je s pobočja gore Elmplan v avstrijski smučarski regiji Hinterstoder (okraj Kirchdorf) vsul "velik snežni plaz". Po navedbah neke priče, ki je ob 10.30 obvestila reševalce o plazu, naj bi bilo zasutih od 10 do 15 smučarjev. Popoldne je bilo opozorilo uradno umaknjeno: snežna gmota je zasula "zgolj" 30-letno smučarko, ki pa je zaradi truda reševalcev že na varnem in ni v življenjski nevarnosti, poročajo avstrijski mediji.

Nesreča brez Slovencev
Na Ministrstvu za zunanje zadeve so za zurnal24.si povedali, da so na avstrijskem predstavništvu takoj po objavi nesreče (tedaj je veljala še številka o do 15 zasutih) opravili poizvedbo, ali so bili med zasutimi smučarji tudi slovenski državljani. Takrat so dobili podatke, da so med pogrešanimi le avstrijski državljani.

V reševalni akciji je sodelovalo nad 30 reševalcev in policistov ob pomoči helikopterjev iz vse države. Koliko ljudi se je v času utrganja plaza zadrževalo na območju, ni znano. Okoli 500 avtomobilov so policisti našteli na območju, kjer je udaril plaz. Pristojni organi so ustvarili ad hoc telefonsko številko za svojce smučarjev, ki so se zadrževali v Hinterstoderju. Šele v popoldanskih urah je postalo jasno, da je plaz zasul "le" eno žensko. Ne glede na uradni preklic alarma pa reševalci za vsak primer z delom še niso končali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.