Slovenija > Črna kronika
492 ogledov

Pričal bo zdravnik

Višnerjevi svojci Bezjaku napovedujejo visoke odškodninske tožbe, ki naj bi jih Žurnal24 main
Napad. Na sodišču o zdravljenju pokojnik iz Roxlyja.

Zdravnik iz ljubljanskega kliničnega centra Ognjen Cerovič, ki je zdravil pokojnega odvetnika Vladimirja Višnerja po smrtonosnem udarcu domnevnega varnostnika na črno Gašperja Bezjaka pred ljubljanskim lokalom Roxly, bo danes predvidoma na sodišču.

Višnerjevim sorodnikom in sodnici, ki Bezjaku sodi za napad, bo moral pojasniti, ali bi zdravniki, ki so pokojnega sprejeli na urgenci, lahko preprečili njegovo tritedensko izgubljeno bitko z življenjem.

Medicinsko osebje urgence naj bi Višnerja namreč zmotno obravnavalo le kot vinjenega pacienta s zlomljenim nosom in pretresom možganov, ki se bo čez nekaj ur naspal in streznil.

Deloval je le zmedeno
˝Ne verjamemo, da se že reševalcem pred Roxlyjem Vladmir ni zdel ranjen in da zdravnik Lovro Suhodolčan sploh ni vedel za udarec. Bolničarji so mu postavili diagnozo 1,5 promila alkohola v krvi, ker da rentgenska slika glave razen suma na zlomljen nos ni pokazala ničesar pretresljivega,˝ pravi Višnerjeva sestra Hedvika Možina.

Ker naj bi Višner pri kliničnem pregledu ob prihodu na urgenco deloval le zmedeno in naj ne bi znal povedati, kaj se mu je zgodilo, naj bi medicinsko osebje zanj odredilo le opazovanje.

Suhodolčan je sicer svojcem pojasnil, da se za Višnerjevo CT-preiskavo glave ponoči ni odločil, ker rentgen glave ni pokazal razpoke na lobanji, ki naj bi jo Višner utrpel zaradi udarca z glavo ob tla, ko naj bi se zrušil ob Bezjakovemu udarcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.