Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Pridržali stečajnico

Znesek, ki naj bi ga Galetova prejela kot podkupnino, naj bi znašal okoli 20 tis Žurnal24 main
V nedeljo naj bi na koprskem sodišču več ur zasliševali Suzano Gale, sicer znano ljubljansko odvetnico, a le kot stečajnico.

V petek okoli poldneva so po informacijah odvetnika Milana Krstića v Ljubljani odvzeli prostost znani ljubljanski odvetnici Suzani Gale. Vzrok za odvzem prostosti naj bi bil sum prejemanja podkupnine v stečajnem postopku, ki ga vodi v enem od primorskih podjetij. V nedeljo so jo zaradi tega več ur zasliševali na koprskem sodišču.
 
Da je Suzana Gale v postopku, nam je potrdil tudi predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc, ki pravi, da je bil v petek pri preiskavi odvetniške pisarne Galetove tudi predstavnik odvetniške zbornice. Dodal je, da je Galetova osumljena v zvezi z opravljanjem dejavnosti, ki ni povezana z odvetniško dejavnostjo, zato za pridržanje ni bilo potrebno soglasje senata višjega sodišča.

Montec je po podatkih Gvin v lasti Dajana Škerliča. © Žurnal24

 
Gre za stečaj
Galetova torej ni osumljena česa, kar bi naredila pri opravljanju odvetniške dejavnosti, temveč pri vodenju stečajnega postopka. Po naših informacijah vodi dva stečajna postopka primorskih podjetij – v sežanskem podjetju Ogiva in koprskem podjetju Montec, ki je registrirano za delovanje na področju trgovine, storitev in ribištva. Ta je po podatkih baze Gvin v lasti Dejana Škerliča . Po neuradnih podatkih naj bi bilo pridržanje Galetove povezano prav s tem podjetjem, vendar potrditve o tem še nismo prejeli. Lastnika podjetja v stečaju Dejana Škerliča smo zaman večkrat poklicali, prav tako se ni odzval na naše sporočilo po telefonu s prošnjo za komentar dogajanja.

 

Pogosta podtikanja stečajnikom

Stečajnemu upravitelju nezadovoljni upniki neredko poskušajo kaj podtakniti, je povedal stečajni upravitelj, ki ni želel biti imenovan. Da je šlo za podtikanje tudi v primeru Suzane Gale, sogovornik ni mogel potrditi.

Po neuradnih podatkih naj bi obstajal sum, da je odvetnica prejela podkupnino s strani uprave tega podjetja. Stečajna zakonodaja namreč omogoča, da stečajni upravitelj med drugim sproži postopek ugotavljanja odgovornosti menedžmenta za nastale razmere. Če torej neuradne informacije držijo, bi lahko bila Galetova osumljena, da stečajnega postopka ni vodila korektno.

"Ni človek, ki pozablja"

Po naših informacijah naj bi bili v tem primeru trije osumljenci, Galetovo pa zastopa odvetnik Milan Krstić. Vendar pa nam je Krstić zaupal drugačno zgodbo: "Suzana Gale je pri vodenju stečaja enega od koprskih podjetij ugotovila, da je direktor ostal dolžan podjetju. Zahtevala je, naj denar vrne. V petek je direktor denar prinesel v pisarno, za njim pa so vdrli v pisarno policisti in obtožili Galetovo, da je prejela podkupnino. Gre za konstrukt in nezakonito akcijo policistov. Sodnica je po zaslišanju rekla, da bo Galetova prosta, ko bo zaslišanih še pet prič. Zadeva se bo obrnila v drugo smer. Galetova ni človek, ki pozablja takšne stvari."

Označen denar?
Znesek, ki naj bi ji ga prinesli kot podkupnino in naj bi bil označen s strani policije, po naših informacijah dosega 20 tisoč evrov. Galetova je ostala v nedeljo na pridržanju na Primorskem, koprsko višje sodišče mora namreč dati soglasje za pripor. Po pričakovanjih naj bi o tem odločalo v ponedeljek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.