Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Prijatelj izsiljeval televizijo

Žurnal24 main
Domnevni grehi priprtega Srečka Prijatelja se množijo. Poslanec SNS naj bi poleg Mikuža in Potokarja izsiljeval tudi lokalno televizijo Vitel, s posredovanjem zemljišč pa naj bi si razdelil milijon evrov.

Direktorica Vitela Dolores Žigon Klaut je povedala, da je Srečko Prijatelj televizijo iz Dornberka izsiljeval za okoli 7.500 evrov, kolikor naj bi znašala sredstva, ki so jih različni sponzorji namenili za Prijateljevo predvolilno kampanjo leta 2008. Prijatelj je od televizije zahteval omenjeni denar.

Žigonova sicer pravi, da sama ni vložila kazenske ovadbe, bila pa je zaslišana na koprskem sodišču glede kaznivih dejanj Prijatelja proti podjetniku Marjanu Mikužu. Žigonova meni, da se je na podlagi pričanja tožilstvo odločilo za pregon po uradni dolžnosti.

Koprsko okrožno tožilstvo je zaradi domnevnih izsiljevanj župana Občine Divača Matije Potokarja že zahtevalo razširitev preiskave, dopolnili naj bi jo tudi s preiskavo, ki je stekla v povezavi z Luko Koper in njenimi nakupi zemljišč na Orleški gmajni blizu Sežane.

Sodelovala z zloglasno družbo
Prijatelj naj bi bil sicer z Mikužem vpleten tudi v nedokončane nepremičninske posle v Občini Sežana. Tako naj bi v bližini nekdanjega mejnega prehoda z Italijo posredovala pri nakupu zemljišč za italijansko družbo Tonon, ki je tam želela zgraditi veliko trgovsko središče. Za nagrado naj bi prejela milijon evrov provizije, v posel pa je vpletena tudi sežanska občina, piše Večer.

Vodstvo Tonona se je sicer že lani znašlo pod drobnogledom italijanskih pravosodnih organov. Sledile so aretacije zaradi davčnih utaj, posli družbe pa so se znašli pod drobnogledom tako na tej kot drugi strani meje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.