Slovenija > Črna kronika
2602 ogledov

Prijeli 40-letnika, ki je zapeljal v novinarje TV Slovenija

RTV Nik Rovan
Policisti so ga zaslišali, da bi ugotovili motiv dejanja.

Minulo sredo je voznik osebnega vozila zapeljal v snemalno ekipo novinarske ekipe nacionalne televizije in se zaletel v kamero ter odpeljal preko nekdanjega mejnega prehoda v Solkanu v sosednjo Italijo. Policija je včeraj izsledila osumljenca.

"Novogoriški policisti so včeraj v popoldanskih urah izsledili osumljenca ter o tem obvestili pristojne pravosodne organe," je danes pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Gre za 40-letnika z območja PU Nova Gorica."

Zakaj je zapeljal v snemalno ekipo, še ni znano

Moškega so v nadaljevanju zaslišali. "Primer preiskujejo v smeri suma storitve dveh kaznivih dejanj, in sicer suma kaznivega dejanja grožnje in suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari," je razložil Božnik. "Motiva za omenjeno nezakonito dejanje, kljub
včerajšnjemu razgovoru z navedenim osumljencem, ki na zaslišanju policistom ni hotel podati izjave, še ni bilo mogoče natančno opredeliti oz. ugotoviti."


Policisti v zvezi z dogodkom še zbirajo obvestila. "Po zaključku preiskave bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici," je še pojasnil Božnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Avatar Leon
  Leon 14:59 15.avgust 2018.

  RTVS ...............priskledniki v vsaki slovenski družini !

 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 09:28 15.avgust 2018.

  Ubogi mrhovinarji. Mislijo, da jim je vse dovoljeno! Najbrž preveč gledajo ameriške filme!

 • ode 17:46 14.avgust 2018.

  Grožnja in sum(!) poškodovanja tuje stvari. Kaj pa poskus umora s smrtonosnim orožjem, kot avto nedvomno je? Aja, tega se naši butasti policaji v Tacnu niso učili.