Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Prijeli bančna roparja

Rop banke PU Koper
Izdal ju je avto. Dva izmed četverice osumljenih Italijanov, ki naj bi lani oropali poslovalnico Banke Koper v Sežani, so pred dnevi prijeli policisti v Kopru.

Osumljenca za lanskoletni oboroženi bančni rop v Sežani je pred dnevi izdalo njuno vozilo – ford focus -, parkirano na  parkirišču za koprskim poslovno-trgovskim kompleksom Ogrlica. Ta avto so namreč  storilci uporabili tudi pri izvedbi ropa. Kriminalisti so tako prijeli 62-letnega in 49-letnega Italijana iz Bergama, ki naj bi skupaj s še dvema pomagačema lani septembra načrtovala rop sežanske poslovalnice Banke Koper. Tedaj so namreč v jutranjih urah trije zamaskirani roparji s pištolo in nožem ustrahovali uslužbence banke in stranke ter ukradli večjo količino gotovine, četrti storilec pa jim je pomagal pri izvedbi tega kaznivega dejanja. 

Ukradli avto in tablice

Kriminalisti so najprej v eni od sežanskih ulic odkrili belega twinga, s katerim so roparji pobegnili s prizorišča. Izkazalo se je, da je bil avto že teden dni prej ukraden v Sežani, registrske tablice pa so sneli iz nekega vozila v Ljubljani.

V preiskavi so ugotovili, da so storilci po ropu pobegnili v Italijo z dvema ukradenima motorjema in avtom, znamke ford fokus.  Italijanski varnostni organi, ki so sodelovali pri reševanju primera, so odkrili, da ford fokus pripada 62-letniku iz Bergama.  Prek njega so prišli še do preostalih domnevnih storilcev, starih 39, 46 in 49 let, prav tako iz Bergama,  ki so bili v preteklosti že vpleteni v rope in druga kazniva dejanja v Italiji.

Dveh še niso prijeli

V preiskavi so kriminalisti preučevali tudi  forenzične sledi, saj so roparji med begom za seboj pustili nož, oblačila, kape in lasuljo. Poleg tega so naknadno preverjali izpise telefonskih komunikacij med osumljenci ter na ta način ugotavljali, kje so se nahajali ob storitvi posameznega kaznivega dejanja. Dva bančna roparja sta sicer še na prostosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.