Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Prijeli moškega, ki je zažgal hišo

(Foto: Bralka Jasna) Žurnal24 main
Sevniški policisti so prijeli 18-letnega Madžara, ki je podtaknil požar v nenaseljeni stanovanjski hiši na Bregu na območju Sevnice.

Iz krške policijske uprave so sporočili so sevniški policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil in pomočjo občanov na Bregu v četrtek zjutraj izsledili moškega, ki je ustrezal opisu, ki so ga policisti dobili že na dan požara.

V postopku se je izkazalo, da gre za 18-letnega državljana Madžarske, ki naj bi bil v tujini že obravnavan zaradi tatvine, oboroženega ropa in požiga.

V petek so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Krškem, ki je zanj odredil pripor.

Hiša je sicer zagorela v sredo okoli osme ure zvečer v vasi Šentjur na Polju. Po poročanju bralke je takrat pri gašenju sodelovalo veliko domačinov, mladi člani gasilskega društva iz Sevnice pa so morali organizirati tudi nočno stražo, saj so morali ponoči gasiti še šestkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.