Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Prijeli posiljevalca iz Ilirske Bistrice

Nasilje Shutterstock
Koprski kriminalisti so kljub težavam z napačnimi navedbami in neverodostojnimi pričami ugotovili identiteto posiljevalca in ga prijeli.

V začetku meseca so koprski kriminalisti prejeli prijavo posilstva, do katerega naj bi prišlo istega dne okoli ene ure ponoči. V okolici zapuščenega hotela Lovec v Ilirski Bistrici naj bi takrat neznanec fizično napadel oškodovanko in jo prisilil v spolni odnos.

Težave z napačnimi navedbami in neverodostojnimi pričami

Z zbiranjem obvestil in ugotovitvami s kraja kaznivega dejanja pa so ugotovili drugačne okoliščine. Namreč – v prijavi so bile deloma navedene drugačne okoliščine, vse zaradi strahu oškodovanke pred maščevanjem storilca. Policija je imela tudi težave z nezanesljivimi morebitnimi očividci, saj je šlo večinoma za problematične mlajše osebe, zasvojene z alkoholom ali mamili. "K uspešnosti preiskave kaznivega dejanja je v veliki meri pripomoglo tudi sodelovanje občanov Ilirske Bistrice," so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper.

Posiljevalec pridržan

Na podlagi novo ugotovljenih dejstev so koprski kriminalisti s pomočjo policistov iz Ilirske Bistrice ugotovili, da je kaznivega dejanja posilstva, ki se je zgodilo v najetem stanovanju v Ilirski Bistrici, osumljen 24-letni državljan Kosova z začasnim prebivališčem na območju Ilirske Bistrice. Osumljenemu so odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo v omenjenem stanovanju ter zasegli predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. S preiskavo najdenih bioloških sledi s kraja kaznivega dejanja in primerjavo z DNK je Nacionalni forenzični laboratorij potrdil, da je osumljenec tudi dejanski storilec. 

Zoper osumljenega državljana Kosova so podali kazensko ovadbo, danes pa ga je tudi zaslišal preiskovalni sodnik, so še sporočili s PU Koper. Osumljencu grozi od enega do deset let zapora.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 20:09 27.maj 2012.

    Enako kazen kot bi jo dobil na demokratičnem Kosovu 10 let in plačilo 50.000 € družini osramočenega dekleta !!!! Pa izgon njemu in vsem njegovim , ki so policijo vlekli kot priče za nos !!

  • drmr1980 18:48 10.maj 2012.

    To je za Kosovarske albance nekaj čisto vsakdanjega.Me zanima, kaj imajo na to povedati tisi, ki ste tako pljuvali po srbih terzagovarjali te tipe...Sedaj prihajajo pred vaš prag, vse več in več jih je...Upam, da vas ...prikaži več kaj obiščejo in vam pokažejo, kdo in kaj so...Se že veselim!!! SHIPTHARY - WE FEEL SLOVENIA!!!

  • francek 17:33 10.maj 2012.

    TO BI BILO PA ČUDNO, DA BI DOBIL KAZEN, SAJ JE OD DOLE. SLOVENČKI SMO EN ČUDEN NAROD PO VOJNI SMO ZA DROBIŽ PODARJALI DRŽAVLJANSTVA, CIGANI TERJAJO SAMO PRAVICE DOLŽNOSTI PA NE POZNAJO...