Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Prijeli Romune, ki so ropali bankomate

denar, bankomat Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so bili v nedeljo okoli 1.30 obveščeni o sumljivih transakcijah na več bankomatih na območju Vrhnike in Logatca. Kmalu po obvestilu so policisti iz Logatca na Tržaški cesti izsledi osebno vozilo in prijeli tri državljane Romunije.

Na teren so poslali več patrulj, ki so pregledale območja, kjer so bile zaznane sumljive transakcije. Logaški policisti so kmalu po obvestilu na Tržaški cesti izsledili osebno vozilo in prijeli 24-letno Romunko ter 53 in 32 let stara Romuna. Vsem trem so odvzeli prostost, med postopkom pa so jim zasegli tudi orodje, s katerim so najverjetneje izvrševali kazniva dejanja, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da so se osumljeni najverjetneje v soboto z osebnim vozilom pripeljali v Slovenijo, v noči na soboto pa so na različnih lokacijah na območju Vrhnike in Logatca poskušali opraviti dvige gotovine na bančnih avtomatih.

Gotovino so poskušali pridobiti na tako imenovani način "cash trapping", ko storilci uporabijo sicer veljavno kartico za dvig gotovine, ko pa steče postopek in se na bankomatu odpre reža za denar, v režo potisnejo za to prirejen kovinski predmet. Na ta način potem iz reže bankomata izvlečejo ujete bankovce.

Vsi trije osumljenci bodo s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.