Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Prijeli roparja banke

Žurnal24 main
Celjski kriminalisti so zaradi ropa v Radečah avgusta letos ovadili 32-letnega moškega. Gre za slovenskega državljana s stalnim bivališčem na Nizozemskem.

Osumljeni je 20. avgusta zamaskiran vstopil v poslovalnico banke ter odnesel 9.200 evrov in 15.300 hrvaških kun.

Po ropu se skrival v tujini
Osumljenec, ki v Sloveniji biva brez urejenega statusa, je ob vstopu v agencijo preskočil blagajniški pult in zaščitno steklo ter vstopil v ograjen varovan prostor, kjer so bile bančne uslužbenke. Eno od njih je odrinil in poskušal odpreti zaklenjen predal, kjer je bila gotovina. Ker mu ni uspelo, je zagrabil eno izmed uslužbenk in zahteval, naj mu izroči ključe predala. Osumljeni je nato odklenil predal z denarjem, ga pobral in pobegnil.

Med begom iz banke ga je več občanov poskušalo prijeti, vendar jim je zagrozil, da jih bo ubil, če mu bodo onemogočili beg.

Po ropu je odšel v tujino, kjer se je skrival vse do 11. novembra, ko se je vrnil v Slovenijo; takrat so mu policisti tudi odvzeli prostost. Predali so ga v celjske zapore, saj je bila zoper njega že dolgo izdana tiralica za privedbo, ki jo je zaradi storitve drugih kaznivih dejanj izdalo sodišče v Krškem.

Osumljeni je povratnik
Osumljeni je bil v preteklosti ovaden in pravnomočno obsojen za več kaznivih dejanj zoper premoženje in tudi zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Gre za posebnega povratnika tovrstnih kaznivih dejanj, ki jih izvršuje na posebno predrzen in profesionalen način, pri katerih je večkrat tudi nasilen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.