Slovenija > Črna kronika
135 ogledov

Prijeli še naročnika orožja

BMW prijetega PU Kranj
V Kokrici včeraj policisti prijeli enega izmed ključnih akterjev pred dnevi razbite trgovine z drogami in orožjem: naročnika orožja. Pravi arzenal naj bi poskušal spraviti v Francijo. Prijet v bliskoviti akciji.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je včeraj dopoldan v Kokrici stekla bliskovita akcija. Iskani 35-letni moški, državljan Črne gore in eden izmed glavnih akterjev v petkovih aretacijah, se je vozil v osebnem avtomobilu znamke BMW s švicarskimi tablicami. Takoj za njim sta se vozila 40- in 42-letni državljana Črne gore, za katera kriminalisti predvidevajo, da sta bila varnostnika iskanega moškega.

V bliskoviti akciji, v kateri se prijeti niso upirali, so kriminalisti prijeli vse tri in jih pridržali. "Moška, ki sta spremljala iskanega, so policisti po končanem postopku in ko so preverili ali se ju išče, izpustili. 35-letnega moškega pa bodo gorenjski kriminalisti privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju," so še sporočili s PU Koper.

Iz Spodnjih Bitenj v Francijo

Kot poročata časnika Delo in Slovenske novice, gre za Veliborja Popovića. Osumljen naj bi bil, da je naročil arzenal vojaškega orožja in eksploziva. V Slovenijo so ga osumljenci pripeljali iz Bosne in Hercegovine, ga skladiščili v Spodnjih Bitnjah, nato pa ga je 35-letnik, to naj bi bil Denial Stojanović, odpeljal proti Franciji.

Prestrežen v Italiji

Na poti so ga 17. novembra lani prestregli Italijani in v kombiju odkrili 17 avtomatskih pušk, tudi ostrostrelko z daljnogledom in dušilcem, 19 pištol, več kot 700 nabojev in 4,3 kilograma plastičnega eksploziva.

Orožje, ki so ga z območja nekdanje Jugoslavije tihotapili v Francijo in na Nizozemsko, so tam zamenjali za kokain in amfetamine, še poroča Delo.

V okviru obsežne preiskave organiziranega kriminala, povezanega s preprodajo drog in orožja, so policisti sicer že minuli teden kazensko ovadili 47 ljudi, in sicer za skupno 193 kaznivih dejanj. Pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Marjan Fank je na ponedeljkovi novinarski konferenci pojasnil, da so policisti v akciji zasegli okoli 35 kilogramov droge, orožje in gotovino.

Komentarjev 7
  • Jeti87 18:24 17.maj 2012.

    Na Kokrici je pravilno. Ne v Kokrici.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:09 16.maj 2012.

    Na koncu bo polnomočno obsojen samo kakšen voznik avta,ki je mel to smolo,da je prevažal 4 naboje za avtomatsko puško.Veliki trgovec s smrtjo Obritoglavec bo pa celo življenje užival sadove in blaginjo preprodaje!

  • vladek 15:50 16.maj 2012.

    Samo lahko rečem,BRAVO našim policajem.Kdo misli drugač je iz pozitivne slovenije