Slovenija > Črna kronika
196 ogledov

Prijeli starega znanca policije

tatvina torbica
Osemintridesetletnemu osumljencu očitajo enajst kaznivih dejanj.

V drugi polovici novembra in decembra 2019 ter v januarju 2020 so policisti Policijske postaje Koper obravnavali več tatvin. Večina kaznivih dejanj je bila izvršenih na območju mestnega jedra Koper in Škofij. Na podlagi zbranih obvestil so storitve omenjenih kaznivih dejanj osumili 38-letnika iz okolice Kopra, ki so ga v preteklosti že obravnavali za istovrstna kazniva dejanja. 

Policisti so 16. decembra lani 38-letnika pridržali in naslednji dan pri njem opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi ni bilo najdenih predmetov, pridobljenih s kaznivimi dejanji. Po zaključeni hišni preiskavi so ga izpustili na prostost. 

V nadaljevanju so koprski policisti ugotovili, da 38-letnik nadaljuje z izvrševanjem istovrstnih kaznivih dejanj, predvsem na območju mestnega jedra Koper. Na podlagi zbranih obvestil so ga spet osumili za izvršitev več drznih tatvin in vlomne tatvine. Podali so kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve šestih kaznivih dejanj velikih tatvin (po 3. točki I. odstavka 205. čelna KZ-1), treh kaznivih dejanj velikih tatvin (po 1. točki I. odstavka 205. člena KZ-1), kaznivega dejanja tatvine (po II. odstavku 204. člena KZ-1) in kaznivega dejanja odvzem motornega vozila (po I. odstavku 210. člena KZ-1).

Policisti so 17. januarja 2020 osumljenca pridržali in ga 19. januarja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor. 

"Policisti intenzivno izvajajo vse ukrepe za preprečevanje izvrševanja premoženjskih kaznivih dejanj. Zahvaljujemo se tudi občanom za njihove informacije. Zavedamo se, da lahko tovrstna kazniva dejanja preprečujemo in preiskujemo le s pomočjo dobrega sodelovanja z lokalnimi prebivalci," so še zapisali policisti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.