Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Prijeli štirikratnega vlomilca

Vlom Shutterstock
Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so odvzeli prostost 28-letnemu Ljubljančanu, osumljenemu kaznivih dejanj velikih tatvin in roparske tatvine.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 28-letni Ljubljančan utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja roparske tatvine, in sicer s tem, da je 26. oktobra vlomil v specializirano prodajalno na Ulici bratov Babnik v Ljubljani ter skupaj z za zdaj še neugotovljenimi sostorilci iz prodajalne poskušal odnesti večjo blagajno. Pri dejanju ga je zalotil varnostnik, ki mu je 28-letnik zagrozil z neposrednim napadom, nato pa s kraja dogodka pobegnil, so sporočili iz ljubljanske policije.

Nadalje je bilo ugotovljeno, da je osumljeni 15. julija vlomil v prodajalno na Podutiški cesti v Ljubljani, od koder je ukradel gotovino in druge vrednostne kartice ter podjetje oškodoval za okoli 16 tisoč evrov, 3. septembra pa je vlomil v prodajalno v Sinji Gorici, od koder je odvzel večjo količino cigaret, tehničnih predmetov in pijač v skupni vrednosti okoli 6.000 evrov. Vlamljal pa je tudi 6. oktobra, kjer je v poslovni stavbi na Regentovi cesti v Ljubljani najprej poskušal vlomiti v blagajno, kar mu ni uspelo, nato pa iz prostorov ukradel za okoli 400 evrov gotovine.

Osumljeni 28-letnik bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili s policije.

Komentarjev 1