Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Prijeli vlomilca v dom ministra Vebra

Janko Veber Boštjan Tacol
Ljubljanski kriminalisti so pred dnevi prijeli moškega iz okolice Kočevja, ki ga sumijo, da vlomil v stanovanjsko hišo na območju Kočevja. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za vlom hišo ministra Janka Vebra.

Na Žurnalu24.si smo že poročali, da so 30. septembra v večernem času vlomili v stanovanjsko hišo obrambnega ministra Janka Vebra. Po neuradnih podatkih naj bi policisti čez 15 dni vlomilca že izsledili.

15 oktobra so policisti prijeli 28-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo, da je storil kaznivo dejanje velike tatvine. Skupaj s sostorilcem naj bi vlomil v Vebrovo hišo in ukradel nekaj sto evrov. Storilcu je preiskovalni sodnik odredil pripor. "Osumljeni je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja," so ob tem kratki na PU Ljubljana.

Varovana oseba ni bila ogrožena

Ko so neznanci vlamljali v Vebrov dom, so bili varnostniki skupaj z ministrom na ministrstvu v Ljubljani. Varovana oseba, kot so poudarili na policiji, ni bila ogrožena. Ob tem, da bi policija morala varovati tudi njegovo hišo, so na policiji povedali, da kočevski možje postaje dnevno večkrat opravljajo nadzor nad okolico minitrove hiše, ki je sicer opremljena tudi z alarmom. Kako to, da sta vlomilca vse to uspela obiti, bo pokazala preiskava, ki je še v teku.

Komentarjev 2
  • Janez_53 11:30 01.november 2014.

    Torej bi morali varovati tebe??? V vseh normalnih državah se določene predstavnike oblasti varuje! In pri tem takšni "pik sibnerji" kot sva midva, nimajo besede! V demokraciji vseeno ni dovoljeno vse vsakomur!

  • dragec 18:27 27.oktober 2014.

    varovana oseba???? in te bizgove je potrebno varovati???? in to je delo,ki ga davkoplačevalci plačujemo???