Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Prijet v manj kot pol ure

policija Anže Petkovšek
Policija je po hitri akciji včeraj prijela 16-letnega Jeseničana, ki je poskušal oropati zlatarno na Jesenicah.

Poskus ropa se je zgodil okoli 12. ure. Storilec je pristopil do zlatarne v trenutku, ko jo je prodajalka zapirala. S plinsko pištolo v rokah in zamaskiran s črno kapo z izrezi za oči, je od prodajalke zahteval denar. Prodajalka je moškega prijela za roke in ga porinila iz prodajalne ter takoj pričela klicati na pomoč. Moški je nato zbežal proti železniški postaji Jesenice.

Po dogodku je stekla obsežna policijska akcija, v kateri so sodelovali policisti Policijskih postaj Jesenice, Kranjska Gora, Bled, Radovljica, Enote vodnikov službenih psov s službenim psom, Prometne policijske postaje in policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe. Policisti so v akciji izvajali tako pregled ožjega in širšega območja kot tudi blokado območja.

Osumljenca so prijeli manj kot pol ure po dejanju. Storilec se je vmes preoblekel, oblačila in pištolo pa odvrgel v enega od tovornih vagonov na železniški postaji Jesenice. Policisti so pištolo in oblačila našli in zasegli. Z osumljencem, 16-letnim Jeseničanom, so opravili zaslišanje, med katerim je dejanje priznal.

Po zaslišanju je bil mladoletni osumljenec izpuščen in predan staršem, ker priporni razlogi niso bili več podani. Zoper njega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Kranju zaradi poskusa ropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.