Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Prijeta osumljenca umora Italijana pri Novi Gorici

Zadnja fotografija umorjenega Italijana. Il Piccolo
Ubiti Italijan. Državljana BiH naj bi ga zaradi avtomobila umorila v Sloveniji. Prijeli so ju v Črni gori.

Zgodba okoli trupla, ki so ga v petek v iskalni akciji našli slovenski policisti na Krasu, se razpleta. Včeraj so z naše policije sporočili, da sta bila v Črni gori aretirana dva osumljenca umora.

Ponesrečen rop?

V Italiji so od 19. junija pogrešali 58-letnega finančnega svetovalca Roberta Menicalija, poroča tržaški Il Piccolo. Policija je ugotovila, da je Menicali prodajal svojega mercedesa in se za ogled dogovoril z moškim in žensko, po rodu iz Bosne in Hercegovine (BiH). Šli so na testno vožnjo, s katere pa se Menicali ni več vrnil.

Ker so se morali ustaviti na črpalki, je vse tri tam posnela varnostna kamera. Italijanska policija po pisanju Il Piccola domneva, da je sledil poskus ropa, ki se je končal z umorom. S pomočjo mobilnih telefonov, kreditne kartice in potnih listov so policisti ugotovili, da sta osumljenca zbežala v BiH.

Avtomobil ostal v BiH

Da obstaja velika verjetnost, da se Menicali nahaja mrtev na slovenskem Krasu, so našim policistom sporočili italijanski kolegi. Naši policisti so v petek začeli obširno iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo okoli sto policistov. V iskalno akcijo je bil vključen tudi policijski helikopter. Truplo so odkrili že po 38 minutah.

Da gre za Menicalija, je potrdil test DNK, Italijani pa so po prvih rezultatih obdukcije ugotovili, da je umrl nasilne smrti. V Črni Gori, kamor sta osumljenca pobegnila iz BiH, so 29-letnega moškega in 28-letno žensko že prijeli. Preiskava teče tudi v BiH, od koder osumljenca izhajata. V Banjaluki so na odpadu sicer našli tudi ukradeni avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.