Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Prijeti Slovenci prodali skoraj kilogram heroina

Žurnal24 main
Kriminalistična akcija. Ovadenih sedem Slovencev in en državljan BiH. Trgovali so s heroinom, kokainom ter konopljo.

Naši kriminalisti so v Sloveniji in Avstriji kazensko ovadili osem oseb, starih od 27 do 38 let, od tega enega državljana BiH in sedem državljanov Slovenije. Ob zaključku preiskave so kriminalisti po odredbi sodišča opravili pet hišnih preiskav na območju Policijske uprave Celje, Ljubljana in Kranj, zoper sedem osumljenih so odredili pridržanje do 48 ur.

Prodajali v Sloveniji in Avstriji

Med preiskavo, ki je trajala več mesecev, so pridobili dokaze o delovanju mednarodne kriminalne združbe, ki je izvrševala kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, pri čemer je prepovedano drogo heroin, konoplja in kokain prodajala na območju Slovenije in Avstrije.

Dva sta šla v pripor

Pridobili so dokaze o prodaji najmanj 800 g heroina, 50 g kokaina in 1,5 kg konoplje. Po končani preiskavi so celjski kriminalisti s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju privedli štiri osebe. Za dve osebi je bil odrejen pripor.

Gre za odvisnike

Osumljeni so bili sicer že prej obravnavani za kazniva dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami ter za druga kazniva dejanja premoženjske kriminalitete, v večini pa so tudi sami heroinski odvisniki, so v sporočilu za javnost zapisali celjski policisti.

Komentarjev 2
  • privat 19:59 03.november 2011.

    če nimajo zaposlitve naj se ljudje znajdejo...naj čakajo državo , da jim bo pomagala??

  • jst 14:46 02.november 2011.

    Kdaj pa bodo polovili odvisnike od odtujevanja državnega proračuna in njihove pomočnike.