Slovenija > Črna kronika
181 ogledov

Priklopil zlorabljal Kampuschevo

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Prijatelj ugrabitelja Natasche Kampusch je na sojenju izjavil, da mu je Priklopil priznal, da je Natascho spolno zlorabil.

Od leta 2006, ko je takrat 18-letni Nataschi Kampusch po osmih letih ujetništva uspelo pobegniti ugrabitelju Wolfgangu Priklopilu, so se pojavljala ugibanja, ali je ta deklico tudi spolno zlorabljal. Natascha o tem ni želela govoriti, v enem zadnjih intervjujev pa je zlorabo zanikala, zdaj pa je spregovoril Priklopilov prijatelj Ernst Holzapfel.

Na sojenju, kjer so ga spoznali za nedolžnega, je izjavil, da ni vedel, kaj se je dogajalo. Za Natascho je, kot trdi, izvedel šele na dan, ko je pobegnila. Poklical ga je Priklopil in mu rekel, da potrebuje njegovo pomoč. Priznal mu je, da je ugrabil in zlorabljal Natascho, poroča britanski The Sun. "Ko sem to slišal, se je moj svet porušil," je povedal Holzapfel na sojenju v Avstriji.

Le nekaj ur po priznanju se je tedaj 44-letni Priklopil vrgel pod vlak in umrl.

Ugrabitev Kampuscheve ni dvignila veliko prahu le zaradi tragične zgodbe, ampak tudi zaradi nadaljnjega ravnanja danes 22-letnega dekleta, ki v denarnici nosi fotografijo svojega ugrabitelja, kupila pa je tudi hišo, v kateri je bila ujetnica. Ves čas je sicer deležna pomoči psihiatrov in psihologov in sprva je celo kazalo, da se neverjetno uspešno spopada s travmami, nato pa so tudi strokovnjaki začeli dvomiti v uspeh zdravljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.