Slovenija > Črna kronika
3143 ogledov

Primer Odrezana roka: Julije in Sebastienove mame niso spustili na sodišče

odrezana roka
1/3
Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču ponovljeno sojenje Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu, Gorazdu Colariču in Tinki Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi odrezana roka.
Zjutraj bi se moralo na Okrožnem sodišču v Ljubljani začeti ponovno sojenje četverici s prvoobtoženo Julijo Adlešič, ki jih obtožnica bremeni poskusa zavarovalniških goljufij z zaigrano delovno nesrečo in odrezano roko.

V zadevi so obtoženi Adlešičeva, ki je skoraj ostala brez roke, njen partner Sebastien Abramov ter njegova starša Tinka Huskić Colarič in Gorazd Colarič.

A še preden se je sojenje sploh začelo, smo bili priča zapletu. Julija in Sebastienova mama namreč nista izpolnjevali pogoja PCT, zato ju je sodišče napotilo, da opravita hitri test, začetek sojenja pa je prestavljen na 10:00.

Adlešičevo in Abramova je ljubljansko sodišče 11. septembra lani spoznalo za kriva. Po oceni sodišča sta namreč po predhodnem dogovoru, da si bo Adlešičeva odrezala roko, da bi prejela visoko odškodnino, pri petih zavarovalnicah sklenila zavarovanja, po katerih bi, če bi bila 100-odstotni invalid zaradi odrezane roke, prejela 1.166.300 evrov odškodnine. Adlešičevi je prisodilo dve leti zapora, Abramovu pa tri. Za krivega je spoznalo tudi očeta Abramova Gorazda Colariča in ga pogojno obsodilo, mamo Tinko Huskić Colarič pa je sodni senat oprostil.

A višji sodniki so obsodbo razveljavili in zadevo vrnili v ponovno sojenje, ker so ocenili, da dejansko stanje glede mehanizma nastanka poškodbe roke Adlešičeve ni dovolj razčiščeno. V ponovljenem sojenju bo treba izvesti preizkus na človeškem truplu in zaslišati izvedenca biomedicinske stroke, ki pa že opozarja, da bo izjemno težko dobiti primerno truplo za izvedbo poskusa.

odrezana roka | Avtor: Anže Petkovšek Na okrožnem sodišču ponovljeno sojenje Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu, Gorazdu Colariču in Tinki Huskić Colarič, ki so obtoženi več kaznivih dejanj v aferi odrezana roka. Anže Petkovšek

Komentarjev 5
  • Avatar jate
    jate 21:09 07.oktober 2021.

    kaj si skriva tisto roko,naj jo ponosno pomoli ven kot takrat ,ko jo je pogumno dala pred žago...

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:23 07.oktober 2021.

    Norčujejo se iz sodišča. Če že retardirana julija ne ve bi jo moral na to opozort odvetnik. Aja odvetnik itak na uro računa .

  • alen009 09:48 07.oktober 2021.

    dobro redijo prašiče na davkoplačevalski račun v zaporih.