Slovenija > Črna kronika
4216 ogledov

Primorka zaradi prevrnjenega tovornjaka obstala

primorska avtocesta zastoj kolona Prometna kamera (PIC)
Potovalni čas proti Kopru daljši za skoraj dve uri. Zastoji v obe smeri.

Na primorski avtocesti se je med počivališčem Lom in Uncem zgodila prometna nesreča. Zaradi nesreče je zaprt prehitevalni pas proti Kopru. Zaradi odstranjevanja prevrnjenega vozila je zaprta primorska cesta med Uncem in Logatcem proti Ljubljani.

Prevrnilo se je tovorno vozilo. Tovornjak je prebil zaščitno ograjo in obstal na boku na prehitevalnih pasovih. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Cerknica in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s peno zalili poškodovan rezervoar, iz katerega je izteklo gorivo, in z vpojnimi sredstvi počistili razlite motorne tekočine. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Proti Kopru je nastal daljši zastoj. Potovalni čas se podaljša za skoraj dve uri. Osebna vozila lahko uporabijo obvoz po regionalni cesti Brezovica - Vrhnika - Logatec - Planina - Unec. Velja pa opozoriti, da tudi na vzporednih cestah že nastajajo zastoji.

Zastoj na primorski avtocesti | Avtor: Prometna kamera (PIC) Prometna kamera (PIC)

Proti Ljubljani je zastoj dolg dva kilometra. Potovalni čas se podaljša za 10 do 15 minut, sporoča prometno-informacijski center. 

Voznike opozarjajo, da morajo med ustavljenima kolonama pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Komentarjev 4
  • Skipi 13:17 27.avgust 2018.

    Ta primorka ni vredna pol kurca, vsak dan isto.....

  • Avatar olor
    olor 13:03 27.avgust 2018.

    Hitro narediti drugi tir in tovornjake na železnico.