Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Primorski cestni veseljaki

Kazen je predvidena tudi za osebe, ki vinjenemu vozniku ne bodo poskušale prepre Žurnal24 main
Policisti koprske policijske uprave so imeli polne roke dela z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec, pa vseeno sedli za volan.

Že nekaj čez deveto uro zjutraj v soboto je v Hrpeljah 24-letnik iz okolice Ajdovščine napihal 0,82 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (po starem načinu merjenja bi to pomenilo krepkih 1,64 promila). Policistom ni ostalo drugega, kot da so ga pridržali do streznitve.

Draga zabava
Veseljačil je tudi 43-letnik iz okolice Ljubljane, ki je po avtocesti iz Kozine proti Kopru vozil tako vijugavo, da so ga ostali udeleženci v prometu prijavili policistom. Ti so ga ustavili šele v Izoli, rezultat opravljenega alkotesta pa je pokazal kar 0,99 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Z rezultatom očitno ni bil zadovoljen, saj so mu odredili še strokovni pregled. Sprva se je z njim strinjal, nato pa je odklonil odvzem krvi.

Nevarna zabava ga bo tudi drago stala, saj so mu izdali plačilni nalog za 1.410 evrov zaradi nepravilne strani vožnje, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega ni imel prižganih luči in se ni ravnal po ukazu policista. Zaradi odklonitve strokovnega pregleda se bo srečal še s sodnikom za prekrške. Seveda pa je preostanek dneva in noč preživel v policijski treznilnici.

Bolgar ni zvozil ovinka
Dvajset minut pred tretjo zjutraj se je zgodila prometna nesreča na hitri cesti med razcepom Bivje in Škofijami. Povzročil jo je 25-letni voznik iz Bolgarije, ki je med vožnjo zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in se zaletel.

V nesreči sta se 29-letna in 31-letni sopotnik iz Bolgarije lahko telesno poškodovala. Voznik jo je odnesel brez poškodb, je pa preizkus z alkotestom pokazal, da ima 0,87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so ga pridržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.