Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Princesa Ashika postala krsta za potnike

Iskanje morebitnih preživelih se kljub majhnim možnostim nadaljuje. Žurnal24 main
Trajekt Princess Ashika je zaradi razburkanega morja potonil v bližini Tonge. Pogrešajo več kot 30 ljudi, oblasti pa se bojijo, da zanje ni več rešitve.

Vsi potniki so trdno spali, ko se je trajekt začel prevračati. Reševalci so iz vode potegnili 53 ljudi. Našli so jih na rešilnih čolnih kmalu po začetku reševalne akcije, možnosti, da bi se še kdo oklenil razbitin in preživel, pa so skoraj nične.

Ujeti v kabinah
''Zbudili smo se zaradi vpitja, nato smo skočili s krova,'' je povedal eden izmed preživelih. Med pogrešanimi so predvsem ženske in otroci, ki so spali v kabinah, moški pa so bili v prostorih bližje palubi. Še vedno ni jasno, koliko potnikov in članov posadke je bilo na krovu, število se giblje med 86 in 96.

''Nobeni ženski ali otroku se ni uspelo rešiti. Zdi se, da tisti, ki so bili nameščeni v kabinah, niso mogli priti do izhodov,''
je dejal prometni minister Tonge Paul Karalus. Tongovske oblasti pa so do zdaj potrdile, da so našli tudi dve trupli.

Nestabilen zaradi tovora
Trajekt je bil na poti iz glavnega mesta Tonge Nuku'alofe na manjše severne otočke tega arhipelaga. Potonil je izjemno hitro, oblasti menijo, da je bil glavni vzrok vreme. Zaradi razburkanega morja se je tovor prevalil na eno stran trajekta, zaradi česar je ta postal nestabilen in se je obrnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.