Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Pripor bo prestajal na psihiatriji

Streljanje na policista v Litiji
1/9
Saša Despot
Vojaku, ki je ustrelil policista, je sodišče odredilo pripor in ga poslalo na oddelek za forenzično psihiatrijo v Mariboru.

Ljubljanski preiskovalni sodnik je odredil pripor za Dušana Petrovčiča, ki je v petek v Litiji ustrelil policista Damijana Kukoviča, ki je zaradi napada v ponedeljek umrl. 

Petrovčič bo najmanj en mesec bival na posebnem oddelku forenzične psihiatrije v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Mariboru, kjer med drugim bivajo tudi priporniki z duševnimi in podobnimi težavami. Pripor mu je odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti.

Petrovčiča so zgodaj popoldne policisti pripeljali pred preiskovalnega sodnika. Prebrali so mu kazensko ovadbo zaradi umora policista, zaslišanje je bilo opravljeno v dobrih dveh urah. Petrovčič je namreč podal le kratek zagovor. Pred privedbo na sodišče so ga dopoldan po naših informacijah zasliševali tudi še na policiji. Še pred odhodom na sodišče pa ga je, neuradno, znova in za vsak slučaj pregledal zdravnik, ki ga je zdravil zaradi strelne rane, ki jo je dobil ob pobegu s kraja, kjer je v petek streljal na policista.

Ošaben in nesramen

Tožilstvo predlaga sodišču naj  Petrovčiča čimprej pregleda tudi psihiater in pripravi izvedensko mnenje o njegovem obnašanju. Po naših neuradnih informacijah naj bi bil namreč Petrovčič v dosedanjem postopku zelo aroganten in žaljiv do policistov. Ošabno naj bi se obnašal že v bolnišnici. Besnel, pljuval, žalil in napadal naj bi praktično vse prisotne, ki so prihajali v stik z njim med njegovim zdravljenjem v bolnišnici. Neuradno naj bi imel nekajkrat celo tako hude izpade, da se je medicinsko osebje, tudi zaradi lastne in varnosti ostalih prisotnih v bolnišnici, odločilo, da je najbolje, da ga privežejo na bolniško posteljo. S pogostimi agresivnimi izpadi in močnimi čustvenimi izlivi naj bi nadaljeval tudi, ko so ga policisti v torek zjutraj prevzeli v bolnišnici in prepeljali v policijsko pridržanje. Zaradi njegove agresivnosti naj bi tudi zaslišanje oziroma pogovor policistov z njim trajal precej dlje kot je običajno. Po mnenju nekaterih psihologov Petrovčič do uradnih oseb čuti sovraštvo in odpor.

Zagovarjal se bo za rop, umor in še poskus umora

Petrovčiču grozi najmanj 15 let zapora in največ 30 let. Kriminalisti so ga kazensko ovadili, tožilstvo pa je na zaslišanju preiskovalnemu sodniku predalo tudi že zahtevo za preiskavo. Petrovčič pa se bo moral zagovarjati ne le za domnevni umor policista Kukoviča, temveč tudi za domnevni rop v začetku preteklega tedna v trgovino z orožjem v ljubljanskih Mostah in še za poskus umora policista, ki je s pokojnim v patrulji opravljal nadzor prometa in je med begom poskušal Petroviča ustaviti s streljanjem.

 

Komentarjev 20
  • KLOBO 10:43 28.avgust 2014.

    he, , takega butla kot si ti svet še videl ni !!

  • kapibara 20:24 27.avgust 2014.

    "nedolžni " človek, ki je imel mobitel v roki, je bil z tiralico iskana oseba Celjskega okolja, z opozorilom , da je nevarna agresivna oseba in oborožen..Je pa tako, da se hizdunčki, ko jih dobijo po hizdi vedni phzdijo in ...prikaži več hurčijo, da se jim dela krivica, ko pa oni storijo krivico drugim, je pa za njih vse normalno..

  • kapibara 20:19 27.avgust 2014.

    Če je že govoril o ideji da je mobingiran in psihoziran, zakaj ni poiskal pomoč in začel, v vsakem primeru, PRI SEBI..??!!!