Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Pripravite se na začetek kurilne sezone

Fotografija je simbolična. (Foto: fotografiranje.si) Žurnal24 main
Včeraj so gasilci na Dolenjskem dvakrat intervenirali zaradi požarja v stanovanjski hiši. Policija ob tem opozarja: pred začetkom kurilne sezone preglejte vse naprave.

Najprej so gasilci iz Škocjana in Bučke dobili klic o požaru stanovanjske hiše na Jarčjem vrhu (območje policijske postaje Sevnica), kjer je do požara prišlo zaradi pregrevanja dimnika centralne peči. Zaradi tega se je vnela izolacija, ogenj pa se je razširli na ostrešje. Ogenj je povzročil za nekaj 10.000 evrov škode, poškodovan pa ni bil nihče. Zvečer je zagorelo še v hiši v Velikih Malencah, kjer se je vžgal papir, ki je bil ob peči v kurilnici. Hiša je bila sicer ovita v dim, druge materialne škode pa ni bilo.

Policisti ob tem opozarjajo: pred začetkom kurilne sezone preverite oziroma preglejte dimnike in kurilne naprave – peči, gorilce in plinske peči ter opravite meritve dimniških izpustov, da se pravočasno odpravijo morebitne napake na instalacijah oziroma peči nastavijo na maksimalni izkoristke. Kurilnice in prostori okoli peči morajo biti pospravljeni, v bližini peči pa ne sme biti gorljivih materialov, prostori pa morajo biti dobro prezračeni. Takšni prostori nikoli ne smejo biti nepredušno zaprti. "Neupoštevanje varnostnih nasvetov je v preteklosti že imela tragične posledice," še opozarjajo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.