Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Priprli domnevna homofoba

Homofobični napad narobe.si
Ljubljanski policisti prijeli dva moška, osumljena homofobičnega napada na Britance junija letos.

Ljubljanski policisti so na Okrožno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper 21- in 22-letnega Ljubljančana zaradi suma kaznivega dejanja masilništva in kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ljubljančana naj bi devetega junija v jutranjih urah v gostinskem lokalu na Tomšičevi ulici v Ljubljani verbalno napadla in žalila tri Britance domnevno zaradi njihove spolne usmerjenosti. Po dejanju so se zgroženi Britanci odpravili do bližnjega lokala s prehrano, za njimi pa sta se odpravila tudi Ljubljančana, ki sta se jim pridružila še dva neznana storilca. Štirje moški so se tako s pestmi lotili treh državljanov Velike Britanije, ki so utrpeli hude telesne poškodbe in so jih odpeljali v ljubljanski klinični center. Storilci so po dogodku zbežali.

Naj vas spomnimo

Kot smo pisali, je bil glavna tarča Oliver McNally, državljan Velike Britanije, ki je bil na obisku v Ljubljani s še dvema prijateljema, ki so ju prav tako pretepli. Oliver je homoseksualec, njegova prijatelja sta heteroseksualca.

V pismu, ki so ga po napadu objavili na spletni strani Narobe.si, je McNally zapisal: "Udarili so me okoli desetkrat po celem telesu: glavi, ramenih, rokah in hrbtu. Dobro se spomnim strahu. Zdelo se mi je, kot da napad traja neskončno dolgo. Pokril sem si glavo. Zbudil sem se na tleh, oblit s krvjo. Vstal sem, eden od mojih prijateljev je sedel na stolu, okrvavljen po glavi. Spomnim se, da so me z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico."

Utrpel je hude poškodbe po celem telesu. Na srečo je CT glave pokazal, da Oliver ni utrpel trajnih poškodb. Tako on kot prijatelj pa sta bila po telesu polna modric.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.