Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Prišel iz zapora in napadel ženo

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kmalu potem ko so v Splitu iz enomesečnega zapora izpustili 46-letnika, ki je sedel zaradi družinskega nasilja, je ta odšel domov in ženi prerezal vrat. Na srečo jo je rešil starejši sin.

Zaradi dolgega seznama prijav o nasilju nad ženo in otroki je 46-letni Ž. B. za en mesec pristal v zaporu. Tam je tudi izvedel, da mu je sodnik izdal prepoved približevanja ženi in otrokom, kar ga je razbesnelo. Le nekaj dni po tem, ko so ga izpustili iz zapora, je odšel domov in ženi s skalpelom prerezal vrat. Na srečo je bil doma najstarejši 22-letni sin, ki je takoj pritekel na pomoč mami. Moški je pobegnil, v splitski bolnišnici pa so 48-letni ženski rešili življenje, poročajo hrvaški mediji.

Policija še vedno išče nasilneža, ki mu očitno niti umor ni nekaj tujega. Njegova žena je v šoku, zato zanjo skrbi najstarejši sin. "Oče me je sicer po napadu poklical na mobilni telefon, vendar se nisem oglasil," pravi 22-letnik, ki skrbi še za 14- in 10-letnega brata. Kot pravi, so zraven očeta doživeli marsikaj: "Zame ni več pomembno, vendar moram misliti na mlajša brata." Ali bi pristojne institucije lahko preprečile očetov napad na mamo, pa raje ne ugiba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.