Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

"Prišel po denar, ne po umetnost"

Vlom v Prešernovo gledališče Kranj
1/7
Prešernovo gledališče Kranj
Vlomilec iz kranjskega gledališča odnesel dobrih tisoč evrov.

Iz Prešernovega gledališča v Kranju so sporočili, da se je vlom zgodil danes ponoči med 2. in 7. uro: "Neznani storilec je najprej poskušal vstopiti v gledališke prostore skozi klet, a mu ni uspelo, zato je svoj vlomilski pohod nadaljeval skozi okno v pritličju. Lotil se je blagajne, vlomil vrata na balkon gledališke dvorane in vrata vseh pisarn, ki jih je tudi premetal, ter pri tem odprl še blagajno v pisarniškem delu. Odnesel je dobrih tisoč evrov gotovine in po prvi oceni policije, ki si je ogledala kraj vloma, povzročil še za okoli 1.500 evrov materialne škode."

Kot so zapisali, naj bi vlomilec poznal prostorsko ureditev gledališča. To ni bil prvi vlom, ki so ga doživeli – v gledališče so vlomili že pred časom, in sicer ravno v času vpisovanja abonmajev. Gledališka stavba je zavarovana, nameščene so varnostne kamere.


Po besedah direktorice Prešernovega gledališča Kranj Mirjam Drnovšček vlom ne bo nič vplival na nocojšnji slovesni zaključek Tedna slovenske drame. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.