Slovenija > Črna kronika
571 ogledov

Prišli gasit in odšli poškodovani!

Zabojnik za odpadke, Rakova jelša zurnal24.si
Gasilci, ki so prišli pogasit goreč zabojnik, imajo poškodovano vozilo.

Novomeškim gasilcem, ki so v tamkajšnjem romskem naselju Brezje v četrtek zvečer gasili zabojnik, je neznanec z zalučanim prgiščem grušča nekoliko poškodoval kabino gasilnega tovornjaka. Po prvih policijskih ocenah nastala škoda dosega nekaj sto evrov, na omenjeni dogodek pa so se odzvali pri Zvezi Romov za Dolenjsko (ZRD) in ga obsodili.

Zveza Romov obsodila incident

Zapisali so, da četrtkov incident obsojajo in hkrati upajo, da ta ne bo očrnil celotne regijske romske skupnosti.

Ob tem so opozorili, da je ZRD pripravila več posvetov s policijo, na katerih so skupaj ugotovili, da se stanje v romskih naseljih na novomeškem obrobju "kljub vsemu izboljšuje", da stanja v naselju dolga leta niso reševali "dovolj načrtno in da je bil Žabjak-Brezje predolgo pozabljen od vseh".

Zabojnik za odpadke, Rakova jelša Slovenija Tale smetnjak je najbrž rekorder po številu zažigov

Sicer pa verjamejo, da bo z ureditvijo naselja, za kar bo denar zagotovila država, tam tudi več reda, so še zapisali pri ZRD.

Po podatkih Policijske uprave (PU) Novo mesto je ob obračanju vozila novomeških poklicnih gasilcev neznanec v tega vrgel prgišče peska in kamenja ter poškodoval avtomobilski lak, barvo in pločevino.

Policija išče storilca

Policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in skušajo izslediti storilca, pa lahko tega osumijo kaznivega poškodovanja tuje stvari, za kar je zagrožena denarna kazen ali zapor do dveh let.

O dogodku so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, so še sporočili s PU Novo mesto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.