Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Prišlo do šuma v komunikaciji

1/4
Žurnal24 main
V včerajšnji nesreči v zabaviščnem parku na Dunaju se je poškodovala Slovenka. Dekle je izven življenjske nevarnosti. Za nesrečo naj bi bil kriv "šum v komunikaciji".

Kot je za zurnal24.si povedal tiskovni predstavnik dunajske policije Mario Hejl, je v času nesreče eden od zaposlenih na vlakcu izvajal dela. Istočasno pa je drugi zaposleni zagnal vlakec. V enem od vagonov sta sedeli dve slovenski dijakinji, stari 18 let. Ena od njiju je zadela dvigalo, na katerem je stal delavec. Dekle se je pri tem poškodovalo, delavec pa je padel na tla.

Žurnalov bralec nas je že včeraj obvestil, da je poškodovana Slovenka, saj je večina medijev takrat še poročala, da gre za Slovakinjo.

Slovenka se je pri tem hudo poškodovala, ni pa v smrtni nevarnosti. Kot so nam povedali, je utrpela poškodbo glave in več odrgnin. Zdravi se na bolnišnici na Dunaju, kjer na intenzivni negi leži tudi 21-letni delavec. "Kdaj jo bodo prepeljali domov, ne vem," še pove Hejl.

Na vprašanje, kako je možno, da se je takrat še delalo na vlakcu, je odgovoril: "To še preverjamo. Očitno je prišlo do šuma v komunikaciji med delavcem in operaterjem vlakca." Preiskava dogodka še poteka. Policija še vedno izprašuje očividce, po do sedaj zbranih podatkih pa gre za nesrečo. "O tem, kdo je kriv, bo odločalo tožilstvo," je dejal Hejl.

Dijakinja bila na ekskurziji
Kot so nam potrdili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani, je bila poškodovana njihova dijakinja. Skupina njihovih dijakov je bila na dvodnevni strokovni ekskurziji na Dunaju. "Včeraj so šli dijaki v Praterju na vrtiljak. Dobila sem informacijo, da je en delavec preblizu delal. Skratka eno dijakinjo imamo zdaj hospitalizirano," je povedala ravnateljica Marjeta Smole. Dekle, ki naj bi po besedah ravnateljice utrpelo več zlomov, ostaja na zdravljenju v dunajski bolnišnici in je izven življenjske nevarnosti. O tem, da naj bi imela poškodbe glave, ravnateljica ni bila obveščena.

O dogodku so obvestili slovensko veleposlaništvo na Dunaju. Medtem preostali dijaki nadaljujejo pot proti Salzburgu in se nato vračajo v Slovenijo.

MZZ nudi pomoč
Na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) so potrdili, da so bili obveščeni o nesreči, prav tako kot tudi slovensko veleposlaništvo na Dunaju. "MZZ je že v kontaktih s starši poškodovane in nudi vso potrebno konzularno pomoč," so sporočili z MZZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.