Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Privozil si je skoraj 3000 evrov kazni

policija Anže Petkovšek
Črnomaljski policisti so imeli polne roke dela z 32-letnim voznikom. Po bežanju z avtom in peš si je nabral skoraj tri tisoč evrov kazni.

Črnomaljski policisti so včeraj nekaj po deveti uri med nadzorom prometa na regionalni cesti s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki ni upošteval znakov policistov in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo.

Zapeljal je čez neprekinjeno ločilno črto in nato zavil na levo smerno vozišče, obvozil osebni avtomobil, zapeljal skozi križišče ob rdeči luči na semaforju in nadaljeval vožnjo, dokler mu ni v enosmerni ulici nasproti pripeljalo vozilo. Avto je nato ustavil in poskušal pobegniti peš. Kmalu zatem sta ga ujela in z uporabo prisilnih sredstev obvladala policista.

Med postopkom sta ugotovila, da 32-letni kršitelj nima vozniškega dovoljenja, zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov pa so ga v zadnjih dveh letih obravnavali že 17-krat, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Nabral si je kazni za 2840 evrov

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, neuporabe varnostnih pasov voznika in potnikov, nepravilnega prevoza otroka, vožnje skozi rdečo luč na semaforju, neupoštevanja znakov policistov, nepravilne strani in smeri vožnje, neuporabe predpisane opreme, neregistriranega osebnega avtomobila in tehnične neizpravnosti vozila bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o voznikih, zakon o pravilih cestnega prometa in zakon o motornih vozilih za navedene kršitve določa kazen v višini 2840 evrov in 15 kazenskih točk. Neregistriran peugeot 106, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, so začasno zasegli.

Komentarjev 3
  • privat 07:50 18.december 2011.

    policijska država je premila beseda...policisti nadzirajo samo male ljudi...so pa v službi bogatih ljudi! besede osebne pravice ljudi ali ni kriv dokler se mu ne dokaže naša policija nepozna! poglejmo kako se jim barva uniform menja iz plave v črno...iz ...prikaži večz policajev v fašiste!! sej kdo pa je kriv za gospodarski kriminal in uničevanje demokracije v Sloveniji kot ti črnosrajčniki!! no izjeme so..samo ti nimajo moči!!

  • reider 18:04 16.december 2011.

    Ta dva bi bla dobra za fojtrat bike v Rogozi!

  • graff 10:14 16.december 2011.

    Jelinčič pa v jok, saj to ni za zdržat je bentil, saj to je policijska država, da barabi in nevarni osebi, ki namesto vode žre alko odvzamejo neregistriran avto, ki ga je poleg tega da je bil pijan vozil brez ...prikaži več iszpita.Jelinčič, kje si zdej, dej vrn se čim prej.......