Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Privozil si je za 4060 evrov kazni

policija Anže Petkovšek
Novomeški policisti so poskušali ustaviti 29-letnika. Kljub opozorilom se ni odzival. Zapeljal je s ceste. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja in registriranega avta. Kazen do 4060 evrov.

Novomeški policisti so včeraj zvečer med kontrolo prometa v bližini Kronovega poskušali ustaviti voznika opel astre. Ker se ni želel ustaviti, so policisti zapeljali za njim in ga poskušali ustaviti tudi s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar voznik njihovih znakov ni upošteval.

Še vedno je pot nadaljeval naprej, dokler ni zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Policisti so ugotovili, da 29-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je vozil še neregistriran osebni avtomobil.

V skladu z določili zakona o pravilih cestnega prometa so mu avtomobil zasegli. "Zaradi številnih kršitev zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o voznikih in zakona o motornih vozilih so na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Voznika se za navedene kršitve lahko kaznuje z globo v višini 4060 evrov in izreče 23 kazenskih točk," so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 2
  • Jery 16:29 17.avgust 2011.

    ste pozabil omenit da gre za osebo, ki spada med t.i. zascitene vrste v Slovenije.Ewo kaksen bi moral bit clanek :)Novomeški policisti so včeraj zvečer med kontrolo prometa v bližini Kronovega poskušali ustaviti ci-ga.na ki je vozil ...prikaži več osebni avtomobil znamke Opel astra. Ker se ni želel ustaviti so policisti zapeljali za njim in ga poskušali ustaviti tudi s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar ci-ga.n njihovih znakov ni upošteval.Še vedno je pot nadaljeval naprej, dokler ni zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal s ceste. Policisti so ugotovili, da 29-letni ci-ga.n nima veljavnega vozniškega dovoljenja (kje ste pa vidl cigana z voznisko? ukradeno ja :), poleg tega pa je vozil še neregistriran osebni avto.V skladu z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so mu avto zasegli. "Zaradi številnih kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih so na sodišče naslovili obdolži

  • sinica 16:08 17.avgust 2011.

    Ojoj, kazenske točke je dobil! To se bo sekiral, ko že tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja ... :)