Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Prizadete strpajo v rudnik in ubijejo

Od leta 2007 naj bi bilo v kitajskih rudnikih v devetih različnih provincah umor Žurnal24 main
Na Kitajskem duševno prizadete kmete, ki niso zmožni voditi svoje kmetije, pošljejo na prisilno delo v rudnike, kjer jih čez čas tudi ubijejo. Njihove smrti zakrijejo tako, da jih prijavijo kot nesreče.

V četrtek so na Kitajskem aretirali devet ljudi, ki naj bi bili odgovorni za takšno ravnanje. Obtoženi so smrti najmanj 17 ljudi, na ducate žrtev pa so ob policijski akciji rešili iz neprijavljenih rudnikov.

V javnost so prišle informacije o dogodku, ki se je zgodil novembra letos. V Sečuanu je le dva dni po tem, ko je dobil zaposlitev, namreč v nenavadnih okoliščinah umrl rudar, ki je bil duševno prizadet. Pet dni kasneje so rudnik obiskale tri osebe, ki so zahtevale približno 20 tisoč evrov odškodnine zaradi smrti rudarja, za katerega so trdili, da je bil njihov sorodnik.

Neprijavljenemu rudniku grozili

V primeru, da jim rudnik denarja ne bi bil pripravljen dati, pa so grozili s tem, da bodo lastnike prijavili policiji, saj rudnik za obratovanje ni imel dovoljenja. Šele kasneje se je izkazalo, da je rudar delal pod lažnim imenom, osebe pa z njim niso bile v sorodu.

Policijska preiskava je pokazala, da ni šlo za osamljen primer, temveč za organizirano delovanje skupine ljudi, ki so že večkrat zahtevale visoke odškodnine zaradi smrti številnih rudarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.