Slovenija > Črna kronika
80 ogledov

Priznal, da je zabodel ženo in to v prisotnosti otrok

Paznik Nino Verdnik
Sojenje zoper moškega, ki je maja lani s kuhinjskim nožem zabodel svojo ženo in to v prisotnosti dveh mladoletnih otrok. Zabodel jo je kar šestkrat.

Janez Fortun iz Preddvora, ki je v sporu s svojo pet let mlajšo ženo Mirjano tako izgubil kontrolo nad samim seboj, da jo je kar šestkrat zabodel, je na sodišču krivdo priznal. Mati otrok je zaradi ran v predelu prsnega koša kmalu po prizadejanih poškodbah umrla na mestu zločina, vse skupaj pa sta opazovala otroka, stara komaj štiri in pet let.

Po pisanju Dela moški na predobravnavnem naroku pred meseci ni sprejel ponudbe tožilstva, in sicer da v zameno za priznanje kaznivega dejanja uboja,  zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokoma odide v zapor za deset let. Trdil je, da se ničesar ne spomni.

Sojenje je s prekinitvami trajalo eno leto, nadaljevati bi se moralo včeraj z zaslišanjem prič, vendar pred pristopitvijo prve je obdolženi krivdo vendarle priznal. Za uboj mu je sodišče izreklo devet let zapora, za dve kaznivi dejanji zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom pa 14 mesecev zapora, skupaj enotno kazen deset let zapora.

V obrazložitvi sodbe je sodnica navedla izvedenkine besede, da je Fortun ženo ubil v bistveno zmanjšani prištevnosti. Z ubojem je razdrl življenjsko skupnost. Ženi oziroma življenjski partnerki je na brutalen način vzel življenje, otrokom pa mater. Pri tem hudem travmatskem dogodku sta bila dva od njih, stara komaj štiri in pet let, zraven, s čimer je ogrozil njun razvoj, še navaja časnik.

Komentarjev 2
  • punca05 11:36 19.avgust 2015.

    podpišem in naj bo zbrisan tudi moj komentar, če je volja taka.....dosmrtno

  • mph 10:49 19.avgust 2015.

    Lahko zbrišete komentar, ampak naj si SODNIKI IN CEL PRAVNI SISTEM V RIT VTAKNE SVOJO ZMANJŠANO PRIŠTEVNOST! Samo 10 let za kaj takega?? DOSMRTNO bi tak izmeček zaslužil, ubil drugega človeka in uničil in travmatiziral verjetno za vedno dva otroka. ...prikaži več In potem lahko pride ven in še morda njiju zaštiha!