Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Priznal umor

Umor Vič 13 06 2011 Boštjan Tacol
Začelo se je sojenje 38-letniku zaradi junijskega umora pred ljubljanskim lokalom Skay bar na Viški cesti. Storilec je kaznivo dejanje priznal.

Kot je dejal njegov zagovornik Milan Krstič, je 38-letni Marko Zupanec umor 52-letnega Ljubljančana priznal, vendar dodal, da je umorjeni Zupanca izsiljeval.

Grozil in izsiljeval

Obdolženi je na sodišču dejal, da si je od pokojnega 52-letnika izposodil deset tisoč evrov, a da mu je na koncu izročil 70 tisoč evrov, saj naj bi umorjeni vedno našel način, da Zupanca prepriča v plačilo še višjih obresti. To je po Krstičevih besedah dosegel z grožnjami, tudi z besedami, da se bo njemu, njegovi družini in otrokom kaj zgodilo.

Iz že opravljenega izvedeniškega mnenje sicer izhaja, da je bil Zupanec v času, ko je streljal na 52-letnika, zmanjšano prišteven in čustveno obremenjen. Tožilstvo je danes zahtevalo, da se izvedenca psihiatrične stroke tudi zasliši na obravnavi.

 

Pokojni bil izterjevalec

Kot priča je na današnji obravnavi med drugim nastopil moški, ki je pojasnil, da je pokojnik od njega izterjal 60 tisoč evrov. Krstič je ocenil, da so na sodišču pokazali, da je bil pokojni izterjevalec. Kot je dodal Krstič, je priča potrdila, da si je Zupanec od nje izposodil 12 tisoč evrov, prav tako pa je Zupanec po Krstičevih besedah dokazal, da si je od drugih ljudi izposodil 41 tisoč evrov, vse z namenom, da pokojnemu poplača vedno višje zahtevane obresti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.