Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Priznala sta grozljivo mučenje

Mladoletnika sta priznala, da sta svoji žrtvi mučila, ne pa tudi, da sta ju hote Žurnal24 main
Mladoletna brata iz Velike Britanije sta priznala, da sta žrtvi, stari devet in deset let, zvabila v past in ju surovo mučila.

Brata, stara deset in enajst let, sta oropala, pretepla in zabodla svoji mladoletni žrtvi, stari devet in deset let. Tožilci, ki so primer označili za skrajno nasilen, dečka bremenijo poskusa umora. Oglasil se je celo britanski premier Gordon Brown, ki je primer označil za izredno "motilen".

Napad sta komaj preživela
Sorodnika sta se s kolesoma odpravila na ribolov, ko sta ju ustavila dva nasilneža, ki sta od njiju zahtevala mobilne telefone, denar, kolesi in superge. Ker najstnika nista želela predati svojih stvari, sta ju nasilneža po obrazu in rokah porezala z nožem, pretepla, vanju metala opeke in na njunih telesih ugašala cigarete. Dečka sta desetletni žrtvi na glavo vrgla pomivalno korito, medtem ko je moral njegov devetletni bratranec jesti koprive.

V nekem trenutku sta mučitelja dečka hotela prisiliti v spolni odnos. Dečka zanikata, da sta hotela svoji žrtvi umoriti, priznala pa sta, da sta ju surovo mučila. Mučitelja sta mlajšemu dečku celo ukazala, naj naredi samomor.

Ubežal je napadalcema
Napadenega devetletnika, ki je zmeden in okrvavljen tekel po cesti, je opazila 29-letna Lisa Meehan. "Njegovega obraza zaradi krvi nisem uspela videti. Zaradi velike rane na roki mu je skozi kožo pogledala kost. Poskušal mi je povedati, da ne najde prijatelja," je dejala Lisa. Brutalen napad je britansko javnost spomnil na dogodek iz leta 1993, ko sta dva desetletnika ugrabila dveletnega dečka in ga na železniški progi v severozahodni Angliji mučila do smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.