Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Priznan psihiater naj bi mučil hčerko

zakonca Morse Reuters
Ameriška policija je aretirala priznanega otroškega psihiatra Melvina Morsa in njegovo ženo, ker naj bi za kaznovanje hčerke uporabljala metodo utapljanja iz Guantanama.

Ameriški psihiater Melvin Morse velja za velikega strokovnjaka; je direktor inštituta za raziskovanje podzavesti, specializiral pa se je predvsem za proučevanje bližnjih srečanj s smrtjo pri otrocih. Gostoval je v številnih strokovnih in pogovornih oddajah, med drugim je bil gost Larryja Kinga in Oprah Winfrey.

Policija je po naključju prišla do podatkov, da naj bi zakonca Morse zlorabljala 11-letno hčerko, poročajo ameriški mediji. Ta nekega dne ni hotela iz avta, zato jo je Morse zvlekel v hišo. Deklica je pobegnila in se zatekla k sosedom, ki so poklicali policijo. Enajstletnica je povedala, da jo 58-letni oče kaznuje tako, da ji na obraz zliva vodo in to tudi po tem, ko se že začne dušiti. Gre za zloglasno tehniko iz zapora Guantanamo, ki ustvari občutek, da se človek utaplja.

Policija je Melvina Morsa in njegovo 40-letno ženo Pauline, ki naj bi to tehniko uporabljala na hčerki od leta 2009, aretirala in jima prepovedala stike – to velja tudi za njuno šestletno hčerko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.