Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

"Prodajal" iPhone

iphone 4 Žurnal24 main
Policija je odvzela prostost 24-letniku, ki je registriral podjetje za prodajo mobilnih telefonov znamke Apple iPhone 4, ki pa jih nato strankam ni dobavil.

Štiriindvajsetletnik je sredi lanskega leta registriral podjetje za prodajo mobilnih telefonov znamke Apple iPhone 4, s sedežem na Beblerjevem trgu v Ljubljani. Naročanje in kontakti so potekali izključno prek interneta, elektronske pošte in mobilnih telefonov. Vsak kupec je po dogovoru prek elektronske pošte prejel predračun, na katerem je bila navedena cena mobilnega telefona in rok dobave. Po prejetem predračunu so stranke prek spletnih bank ali z nakazilom na račun podjetja plačale predračun in čakale na dobavo naročenega. Mobilnih telefonov pa osumljeni strankam ni dobavil.

Marca letos, ko je več strank zahtevalo nazaj denar oziroma dobavo telefonov, je osumljeni brezplačno odsvojil svoj delež (100 odstotkov) v podjetju in ustanovil novo podjetje z drugim nazivom s sedežem v Krškem in poslovalnico na Brnčičevi ulici v Ljubljani. Nadaljeval je s prodajo mobilnih telefonov Apple iPhone 4 in Samsung, ki pa jih prav tako ni dobavljal.

Storil je več deset kaznivih dejanj poslovne goljufije, poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Storil je tudi kaznivo dejanje goljufije, saj je v imenu podjetij sklenil posle, oškodovance pa preslepil, da bodo obveznosti izpolnjene. Z dejanji je 24-letnik pridobil protipravno premoženjsko korist v višini okoli 150 tisoč evrov. 
Policija poziva vse morebitne ostale oškodovance, naj se zglasijo na Policijski postaji Medvode in tam prijavijo navedeno kaznivo dejanje.

Komentarjev 5
  • lilihip 09:32 14.julij 2011.

    pa sej ma na forumih kjer oglašuje (oz je oglaševal svojo stran) napisano: ''Če slučajno berete moje poste in jih jemljete resno, vam toplo svetujem obisk vašega zdravnika, kateri vam bo dal napotnico za obisk psihologa.'' folk je bil opozorjen, ...prikaži več jemal so ga resno zdej pa nej hodjo k psihijatru ker so zgubil keš!

  • bora222 21:18 29.junij 2011.

    Saj je mene hotu tud nategnt pa me ni mogu.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:40 29.junij 2011.

    Tip skor dve leti nateguje narod,pa se mu šele zdejle dogodi odstrel iz biznisa,pravna država,da glava peče?