Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Prodal naj bi neobstoječe terjatve

Kupček denarja. Shutterstock
Ovadba. Nekdanji direktor in lastnik podjetja Palas iz Maribora naj bi pridobil več kot 600 tisoč evrov.

Maribor. “Policisti so me prosili, naj jim izročim dokumentacijo v zvezi s podjetjem in nekdanjim direktorjem Matjažem Ferkom. Sam ne vem, za kakšne nepravilnosti naj bi šlo. Ko so prišli k meni, je bila zadeva še v predkazenskem postopku. Preiskave nisem oviral,” je za Žurnal24 pojasnil Miran Kos, stečajni upravitelj podjetja Palas iz Maribora, ki naj bi se znašlo v kriminalistični preiskavi.

Sum zlorabe položaja

Kriminalisti Policijske uprave Maribor so zoper direktorja podjetja iz Maribora na okrožno sodišče podali ovadbo zaradi suma zlorabe položaja ali pravic. Šlo naj bi za podjetje Palas, ki se je ukvarjalo s keramičarstvom, trgovino in storitvami.

Kot so sporočili s policije, naj bi ovadeni podjetju iz Ljubljane leta 2007 prodal neobstoječe terjatve in s tem pridobil dobrih 600 tisoč evrov. Podjetje Palas, ki je imelo sedež na Tržaški cesti 65, je pred stečajem zaposlovalo okoli 150 delavcev. V stečaju je od lanskega oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.