Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Prometna nesreča: Smrtna žrtev v čelnem trčenju

Smrtna prometna nesreča PP Maribor
V čelnem trčenju med Falo in Radljami ob Dravi umrla 59-letna ženska iz okolice Maribora,

Prometna nesreča se je zgodila ob pol treh popoldne, v čelnem trčenju je umrla 59-letna voznica osebnega avtomobila.

Kot so pojasnili na mariborski policiji, se je voznica peljala iz Maribora proti Slovenj Gradcu: "Pri Fali, na preglednem delu ceste, je 59-letna ženska preko prekinjene črte nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v tovorno vozilo, po katerem je pravilno pripeljal 44-letni hrvaški državljan. Voznik je sicer zapeljal na bankino, vendar se trčenju ni mogel izogniti," je okoliščine nesreče za Žurnal24 pojasnil pomočnik komandirja PP Maribor Anton Vinko.

Po trčenju je obe vozili odbilo desno s ceste, ukleščeno voznico so iz vozila potegnili gasilci, vendar se je v nesreči tako poškodovala, da je umrla na kraju nesreče. Voznik tovornega vozila se je v nesreči lažje poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Kot so pojasnili na mariborski policiji, so tamkajšnji prometni policisti odredili izvedeniški pregled
osebnega  avtomobila pa tudi nekatere druge preiskave, da bi ugotovili, zakaj je voznica tako nenadoma zavila na nasprotno smerno vozišče. O svojih ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Zaradi prometne nesreče je glavna cesta Maribor - Dravograd pri Fali še vedno zaprta za ves promet. Obvoz je mogoč le za osebna vozila. Posledice prometne nesreče bodo v celoti odstranjene v kratkem, takrat bo tudi sproščen ves promet, so še sporočili mariborski policisti.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Lavdan 17:41 05.november 2015.

    In kje vidiš povezavo med migranti, policijo in tem karambolom. Meni je bolj podoben samomoru ali trenutni slabosti. Upam da se vsaj ti strogo držiš vseh predpisov.

  • edvard 16:06 05.november 2015.

    Odkar imamo te emigrante pri nas in je policija zaposlena z njimi je na cestah pravi kaos, že prej se ni spoštovalo CPP, sedaj pa ni več toliko policije na cesti in vozniki prav norijo po cestah brez vseh omejitev, ...prikaži več žal tu se kaže naša slovenska (ne) kultura.