Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Proračun oškodovali za 3,5 milijona evrov

Alenka Bratušek - star papir Anže Petkovšek
Na območju policijskih uprav Novo mesto, Celje in Nova Gorica 30 kriminalistov in policistov opravlja šest hišnih preiskav. Šest osumljencev je državni proračun oškodovalo za več kot 3,5 milijona evrov.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto preiskujejo kazniva dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Šest hišnih preiskav poteka na območju policijskih uprav Novo mesto, Celje in Nova Gorica, v njih pa sodeluje 30 kriminalistov in policistov. Kriminalisti iščejo poslovno dokumentacijo in predmete, ki bodo uporabni kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. 

Preiskujejo sum več kaznivih dejanj davčne zatajitve, pranja denarja in ponareditev ali uničenja poslovnih listin. Šest osumljencev z območja novomeške, celjske in novogoriške policijske uprave je v imenu štirih samostojnih podjetnikov in dveh gospodarskih družb s fiktivnimi nabavami in prodajo odpadnega papirja in železa v vrednosti več kot 3,5 milijona evrov neupravičeno uveljavljalo davek na dodano vrednost in oškodovalo proračun Republike Slovenije.

Novomeški kriminalisti so predkazenski postopek začeli na podlagi obvestila Urada RS za preprečevanje denarja. Pristojni davčni uradi so pri zavezancih opravili davčni inšpekcijski nadzor in ugotovili nepravilnosti, o katerih so obvestili sektor kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. 

Komentarjev 3
  • maresem 17:19 03.april 2014.

    Se pa le nekaj dogaja... Važen bo pa zaključek... če sploh bo.

  • erikkk 14:39 03.april 2014.

    Ufff ... Celje pa očitno premore največ kriminalcev v sloveniji

  • Žurnalček 13:56 03.april 2014.

    Samo ? Mala malca !