Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

"Prosila je, naj ji vzamejo kri"

Voduškova je bila včeraj na bolniškem dopustu, na sodišče pa je poslala opraviči Žurnal24 main
Alkohol. Sarajevska policija: Če Nataša Vodušek ne bi dovolila, ji krvi ne bi vzeli.

Sojenje. "S posnetkov nadzornih kamer v križišču je razvidno, da je vozilo slovenskega veleposlaništva zapeljalo skozi križišče ob prižgani rdeči luči." Tako trdi policijsko-prometni preiskovalec Ismir Merdžanič, ki je pred tremi leti sredi oktobra v Sarajevu preiskoval okoliščine prometne nesreče, ki naj bi jo vinjena zakrivila slovenska veleposlanica v Bosni in Hercegovini Nataša Vodušek in pri tem hudo poškodovala domačina Nijaza Zorlaka. Ta je bil zaradi nesreče nekaj časa celo v smrtni nevarnosti.

Sedem prič iz Sarajeva
Merdžaniča so skupaj s šestimi sodelavci in tožilcem Miljutinom Koprivico, ki je preiskavo kraja nesreče takrat policistom odredil, včeraj zaslišali na ljubljanskem sodišču, kjer sodijo Voduškovi. "Medtem ko sem bil sam na prizorišču, je sodelavec odšel v klinični center preverjat, kako je z obema poškodovanima. Veleposlanica Voduškova ga je izrecno prosila, naj tudi njej vzamejo kri. Osebi, ki ne soglaša z odvzemom krvi, se vzorec ne vzame," pa je Merdžanič odgovoril zagovorniku Voduškove Janezu Koščaku. Ta namreč želi dokazati, da naj bi Voduškovi kri pregledali brez njenega dovoljenja in da jo kot diplomatko celo zakon varuje pred takšnim odvzemom krvi. "Naš zakon jasno nalaga obvezni odvzem krvi udeležencem prometne nesreče, v kateri nastane velika premoženjska škoda ali so posamezniki težko poškodovani," je dejal Koprivica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.